Online Lessen

  • De Online Lessen Flitsfotografie zijn overzichtelijk gestructureerd en bevatten uitgebreide uitleg over on-camera en off-camera flitstechnieken en bereiden je voor op de Flitsfotografie Tutorials.
  • Het lesmateriaal wordt gepresenteerd in de vorm van video’s, foto-artikelen, honderden voorbeeldfoto’s en meer dan zestig stap-voor-stap instructies.
  • Bekijk hieronder de inhoud van de Online Lessen.

Flitsen in  TTL

Hier leer je alles over de TTL flitsmodus, hoe je de flitskracht aanpast en het flitslicht compenseert. Maar ook over het al dan niet gebruiken van accessoires als een diffusorkap, groothoekadapter en stuiterkaart. Gericht op on-camera flitsen.

Indirect Flitsen

Indirect flitsen wordt ook wel bouncen genoemd. Deze les behandelt verschillende manieren en mogelijkheden van bouncen. Leer hier hoe je je foto’s een natuurlijke uitstraling geeft.

Manuele flitsmodus

Perfecte flitsfoto’s maken in de Manuele flitsmodus voor complete controle over het beeld en de belichting. Hoe je dat doet en wanneer je het toepast leer je in deze les.

Flits- en omgevingslicht combineren

Invulflitsen is het combineren van het licht op de achtergrond en het flitslicht. En dat is makkelijker dan je denkt. Je gaat actief aan de slag met normale en High Speed sync en nog veel meer.

Flitsen met trage flitssynchronisatietijd

Flitsen in donkere lichtsituaties, flitsen op het 1e 2e gordijn, bewegings-onscherpte voorkomen of juist creëren. Je leert het allemaal in deze leerzame en inspirerende les.

Off-camera flitsen

Flitsen met één of meerdere losgekoppelde flitsers geeft nog meer zeggingskracht aan je flitsfoto’s. Met de oefeningen leer je het toepassen op binnen- en buitenlocaties.  Je werkt hier met een triggerset, flitskabel of de draadloze flitsbesturing van je apparatuur. Aan jou de keus.

Diverse Onderwerpen

In deze les behandelen we onder meer thema’s als “Welke witbalans stel je in? Hoe gebruik je lichtvormers zoals een softbox, paraplu, snoot e.d.? Wat zijn de effecten van kleurfilters voor de voorgrond of de achtergrond?”

Vraag&Antwoord

De Online Lessen bevatten vrijwel alle informatie over flitstechnieken. Heb je toch nog vragen over de totstandkoming van een bepaalde flitsfoto? Stel dan gerust je vraag aan de docent in de virtuele klas.