Wie we zijn

  • ASISO’s Leerplatform Flitsfotografie is een initiatief van Sonja van Driel. Zij schrijft boeken en lesmateriaal voor fotografen, verzorgt lezingen en traingen en is gastschrijver voor PF Magazine.
  • ASISO werkt met co-shooter Jet Vugts (foodfotograaf), Petra Teeuwsen (portret- en dansfotograaf) en Geert de Jong (all-round fotograaf). 

 

Wat we doen

  • Met de Online Lessen en de talloze Flitsfotografie Tutorials leren we je alles over flitsen met één of meerdere reportageflitsers. Hoe? Niet door allerlei ingewikkelde technische formules voor te schotelen, maar door je in de actieve modus te zetten; je gaat vooral veel fotograferen met je eigen apparatuur. De lessen en tutorials zijn geïllustreerd met honderden voorbeeldfoto’s en stap-voor-stap omschrijvingen zodat je de foto met gemak zelf kunt (na)maken.
  • Bij ASISO draait alles, maar dan ook alles om heldere kennisoverdracht. Niet alleen wij, maar ook onze deelnemers zijn daarvan overtuigd. Kom je er toch niet helemaal uit of heb je een aanvullende vraag? Dan vraag je het ons gewoon.

 

Voor wie we het doen

  • Wij richten ons zowel op fotografen die basiskennis over flitsfotografie willen opdoen, als op degenen die hun kennis over strobisme (flitsen met één of meerdere losgekoppelde flitsers) willen uitbreiden.
  • De lessen zijn opgezet voor het maken van portretten en stillevens, trouw- en bedrijfsreportages, stock- en productfoto’s, maar ook voor de betere privé- en vakantiefoto’s.
  • Het beheersen van basiskennis van fotografie is een pre; als diafragma, sluitertijd en ISO geen vage begrippen zijn, kunnen de lessen en tutorials met gemak worden gevolgd.

 

Wat ASISO betekent

ASISO is de verzamelnaam van Aperture, Shutter speed en ISO; de elementen van de belichtingsdriehoek die op iedere foto-opname van toepassing is.

 

Liever ‘live’ leren?

Leer je liever onder de persoonlijke begeleiding van een docent? Kom dan naar een van de groepsworkshops Flitsfotografie van Sonja van Driel.LR_SON0549